Photograph by 731

Summer Beauty Tips: Problems Solved

  1. It's Summer! And You're a Mess
    1

    It's Summer! And You're a Mess

    Fixes for your warm-weather fashion and beauty problems, so you can stay professional-looking all day long.

    See-Through Shirts
    Solution: Wear a Cosabella Cami Talco Basic under your sheer shirts. It’s expensive, but supercomfortable, and has just the right amount of stretch. If you remember to hand wash, it’ll last through next summer. $70; bloomingdales.com

    Photograph by 731
  2. Sunburn
    2

    Sunburn

    Solution: M.A.C. Face and Body Foundation covers up any embarrassing redness and won’t rub off on your clothes. $33; maccosmetics.com

    Photograph by 731
  3. Falling Bra Straps
    3

    Falling Bra Straps

    Solution: Strap Trap racerback bra clips fasten your bra straps together, midback, ensuring that they won’t slip out of your sleeveless tops. $8.95; sears.com

    Photograph by 731
  4. Frizzy Hair
    4

    Frizzy Hair

    Solution: Smooth on some Umberto Roman Oil Serum before you head out the door—just a few drops and your hair will remain frizz-free all day. $12.99; target.com

    Photograph by 731
  5. Sweat Stains
    5

    Sweat Stains

    Solution: Cut up a very thin panty liner and stick it to the inside of your shirt. It’s weird, but it works! Always Incredibly Thin, $10.94; amazon.com

    Photograph by 731
  6. Bloody Feet
    6

    Bloody Feet

    Solution: Use moleskin to prevent chafing. Dr. Scholl’s has a reliable, cheap version. $3.50; drugstore.com. Too late? Put on a limited-edition Cynthia Rowley-­designed Band-Aid. $11; birchbox.com

    Photograph by 731
  7. Visible Panty Line
    7

    Visible Panty Line

    Solution: Always wear a nude thong with white pants. There are tons available, but the Commando Cotton Thong is invisible and won’t ride up into you-know-where. $24; neimanmarcus.com

    Photograph by 731
  8. Melting Makeup
    8

    Melting Makeup

    Solution: Apply primer—it will keep your face matte and help set your look. Makeup Forever HD Microperfecting Primer comes in seven different complexion-correcting shades. $34; sephora.com

    Photograph by 731